Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacyverklaring lezen!
AFM: ‘Spoor hypotheekklanten aan extra af te lossen met vakantiegeld’
De AFM denkt dat het zinvol is als banken consumenten met een aflossingsvrije en beleggingshypotheek benaderen op momenten dat zij financiële ruimte hebben, en daarmee experimenteren. Zo kunnen consumenten worden aangespoord om extra af te lossen in de periodes dat vakantiegeld en eindejaarspremies worden uitgekeerd, of wanneer er financiële ruimte ontstaat in de maandlasten, bijvoorbeeld na renteherziening of rentemiddeling. De toezichthouder trekt deze conclusie uit gedragswetenschappelijke experimenten die het samen met de geldverstrekkers ING en Florius uitvoerde.

Lees verder

‘Woningmarkt kan stijging hypotheekrente en kabinetsplannen aan’
Een stijging van de hypotheekrente zal komende jaren niet tot grote problemen leiden op de woningmarkt. Dat concludeert de Amsterdam School of Real Estate in een onderzoeksrapport. De onderzoekers verwachten bovendien dat de kabinetsplannen van Rutte III – versnelde verlaging renteaftrek en afschaffing wet-Hillen – geen negatief effect zullen hebben op het aantal transacties of de ontwikkeling van de huizenprijzen.

Lees verder

Actueel