Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacyverklaring lezen!

Zakelijke verzekeringen

Als ondernemer moet u natuurlijk risico’s durven nemen. Inzicht in je bedrijfsrisico’s is een voorwaarde voor het afsluiten van de juiste bedrijfsverzekeringen. Door vooraf maatregelen te nemen, kunt u uw risico’s en alle gevolgen daarvan verkleinen. Samen met onze verzekeringsspecialisten bespreekt u uw situatie en maken wij voor u een risicoanalyse van uw onderneming. Wilt u meer weten over de risico’s die uw bedrijf allemaal loopt en welke oplossingen wij kunnen bieden? Wij helpen u graag verder.

Zakelijke financieringen

Een goed plan is één, de financiering daarvoor twee. Zeker in deze tijd lopen ondernemers tegen het probleem van terughoudende geldverstrekkers aan. Dat bemoeilijkt het ondernemen. Heutink & Heij en Bonthuis & Timmerman weten echter de weg om uw investeringen toch mogelijk te maken. Daarvoor werken we samen met Winter Financieringen van Evert Winter.

winter financieringen

Vragen? Stel ze gerust!

 

Zakelijke verzekeringen

Risicoanalyse en inventarisatie 

Geen enkele ondernemer en daarmee zijn onderneming is gelijk. Dit is de charme van het ondernemen op zich. Toch wenst elke ondernemer zo weinig mogelijk risico te lopen zodat de continuïteit van het bedrijf geborgd is. Als ondernemer moet u natuurlijk risico’s durven nemen. Inzicht in je bedrijfsrisico’s is een voorwaarde voor het afsluiten van de juiste bedrijfsverzekeringen. Dit kost tijd en vergt een bepaalde kennis van risico’s. Met een gedegen risico-inventarisatie en een analyse hiervan, worden de bedreigingen van de onderneming in kaart gebracht. Maar dan?

Wat is de beste partij om mijn verzekeringen onder te brengen en welke verzekeringen zijn minimaal benodigd? Welke risico’s wil- en kan ik zelf dragen als ondernemer? Welke maatschappij biedt mij de beste voorwaarden weerspiegeld aan de premie die gevraagd wordt?

Samen met onze verzekeringsspecialisten bespreekt u uw situatie en maken wij voor u een analyse. Er zijn vele onderwerpen te bespreken met als doel te realiseren dat u kunt ondernemen zoals u dat wilt. Wij nemen de zorgen weg als er schade ontstaat zodat uw bedrijf vlot verder kan.

Personeel 

Van ZZP’er naar een onderneming met personeel? Dat betekent dat de zaken goed gaan! Helaas betekent dit ook dat er wat risico’s zich aandienen inzake de aangenomen collega. Wat is er vanuit de cao geregeld? Wat zijn mijn rechten en plichten als werkgever en andersom? Stel dat mijn werknemer ziek wordt, kan ik dan vervanging regelen en krijg ik hiervoor de kosten vergoed? Een veranderde situatie vraagt om een nieuwe analyse van de risico’s en een passende oplossing.

De meeste verzekeraars hebben een connectie met Arbo-gerelateerde organisaties, waardoor de afwikkeling van verzuim of arbeidsongeschiktheid professioneel behandel wordt.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt uitkomst als je als ondernemer een ongeluk krijgt of door een langdurige ziekte niet in staat bent te werken. Ondernemers worden gekenmerkt als harde werkers die niet zomaar thuisblijven door ziekte, maar als dit toch het geval blijkt is het fijn te weten dat een vast inkomen verzekerd is.

Je wilt je blijven richten op ondernemen, maar ook een goed pensioen bieden als secundaire arbeidsvoorwaarde aan je personeel. Een verzekeraar kan hierin ondersteunen en een balans vinden tussen kosten en voorwaarden. Het vinden van een passende pensioenregeling vraagt specialisme, waardoor wij samenwerken met verschillende specialisten op gebied van pensioenadvies.

 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Werknemerspensioen
 • Verzuimverzekering

Bezit 

Het bedrijfspand waarin de onderneming gevestigd is, is onderhevig aan meerdere risico’s zoals brand, waterschade en diefstal. Deze risico’s worden afgedekt in de brandverzekering. De kosten van herstel na schade zijn vaak niet te dragen door de onderneming zelf. Niet alleen de schade wordt vergoed door een bedrijfsgebouwen verzekering, maar ook opruimingskosten en kosten voor beperking van verdere schade. Veranderingen aan het bedrijfsgebouw of inventaris zijn daardoor aanleiding voor herinventarisatie van de nieuwe situatie en risico’s. Elk bedrijf heeft een zekere inventaris, maar misschien ook een productie- en handelsvoorraad. Schade hieraan hangt vaak samen met schade aan een bedrijfspand, maar niet onder dezelfde verzekering gedekt. De inventaris-goederen verzekering biedt dekking bij schade aan meubels, computer en voorraden na een gedekte schade.

Stel dat je onderneming na brand of wateroverlast tijdelijk niet of gedeeltelijk kan functioneren en hierdoor doorlopende omzet mist? De omzet die je misloopt verzeker je via de bedrijfsschadeverzekering, de kosten lopen immers wel door, zoals salarissen en vaste lasten.

 • Bedrijfsgebouwenverzekering
 • Brandverzekering
 • Bedrijfsschadeverzekering
 • Inventaris- en goederenverzekering
 • Machinebreukverzekering

Mobiliteit 

Snel bij de klant kunnen zijn en zo veel mogelijk mee kunnen nemen is een belangrijk aspect van ondernemen. Dit proces moet altijd door kunnen gaan. Het is dus van belang om de verzekeringen voor je bestelauto, vrachtauto of volledig wagenpark goed te regelen. De verzekering van een bestel- of vrachtauto voor eigen schade is vergelijkbaar met de reguliere particuliere autoverzekering. Het belangrijke verschil is de optionele dekking om de materiaal of onderdelen mee te verzekeren, de eigen-vervoersverzekering. Je vervoert goederen van je bedrijf naar de klant en er gebeurt iets onderweg waardoor de goederen beschadigd of verdwenen zijn, dan wil je de financiële schade afgedekt hebben door middel van een goederentransportverzekering. Bij deze verzekering zijn meerdere dekking mogelijk, afgestemd op jou type onderneming en wensen.

 • Bedrijfsauto- en bestelautoverzekering
 • Goederentransportverzekering
 • Vrachtautoverzekering

Aansprakelijkheid 

Een onderneming fungeert juridisch als rechtspersoon en is aansprakelijk voor materiele- en letselschade die ze toebrengt aan derden. Als ondernemer moet je je er van bewust zijn dat de gevolgen van een bedrijfsongeval of veroorzaakte schade, grote impact kan hebben op de continuïteit van je onderneming. In elke branche is de kans op schade niet even hoog, vandaar dat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgestemd moet worden op specifieke risico’s die je als ondernemer loopt.

Ook als je geen goederen levert of fysiek werk verricht, maar advisering of consultancy je corebusiness is loop je risico op het gebied van aansprakelijkheid. Een advies welke niet uitpakt zoals op voorhand gedacht, waarbij de geadviseerde schade oploopt en waaruit financiële gevolgen voortkomen, wil je als ondernemer afgedekt hebben. Door de beroepsaansprakelijkheid verzekering te sluiten kun je nog steeds de adviezen geven waar je achter staat!

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • Rechtsbijstand verzekering bedrijven